Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Begin

Bijscholing: Niet pluis op de trimtafel

Niet pluis op de trimtafel

Mijn naam is Marieke Knies en ik ben dierenarts bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en Rijswijk. Ik ben in 2005 afgestudeerd en ben me de laatste jaren steeds verder gaan verdiepen in de interne geneeskunde van katten.

Katten zijn immers geen kleine honden, dat weten jullie ook! Ze zijn net even anders in hun gedrag en de omgang, maar ook in de ziektes die ze hebben. Dit maakt kattengeneeskunde extra uitdagend, zeker omdat katten daarnaast nog eens enorm goed zijn in het verbergen van hun ziekteverschijnselen.

Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen die veel katten ziet op professionele basis om iets te weten over veel voorkomende aandoeningen bij katten.

Waar moet je nou extra op letten als er zo’n kat voor je staat op de tafel? Wat zou een aanwijzing kunnen zijn voor een probleem? Hoe zitten veel voorkomende ziektes eigenlijk in elkaar?

Het is zeker niet de bedoeling om met deze cursus een soort dierenarts te worden, maar het is echt bedoeld als interessante en relevante verdieping van jullie vakgebied.

Klik hier om te verlengen

Downloads

Op de trimtafel zien we meer dan eens katten voorbij komen die naast een bezoekje aan de trimmer ook een bezoekje aan de dierenarts zouden moeten brengen. Om ervoor te zorgen dat je je klanten goed onderbouwd naar een dierenarts stuurt is het goed om ziekte te kunnen herkennen. Daarom heeft Dutch Cat Vet Marieke Knies in opdracht van Cats Class een bijscholingscursus ontwikkeld speciaal voor de kattentrimmer.

In deze cursus zullen de volgende onderwerpen, die je wellicht heel herkenbaar voorkomen, aan bod komen:

 • Artrose
 • Seniorencheck
 • Gebit
 • Huidproblemen
 • Automutilatie / alopecia
 • Sedatie / kalmering
 • Catfriendly werken
 • ziekte van een kat herkennen
 • Wegen – waarom een trimmer dit zou moeten doen
 • Gevolgen van stress
 • EHBO

En dan nu aan de slag...

Goed om te weten is het volgende: De videos uit deze cursus zijn replays van een live cursus. Deze cursus vond plaats in juli 2021 via Zoom.

Omdat het replays zijn heb jij het geluk dat je ze de aankomende maand op eigen uur en tijd terug kunt kijken wanneer jij wil. Inloggen kan via alle devices.

Bij deze online versie is er ook een online mogelijkheid om examen te doen. Doe je na iedere module de quizvragen en sluit jij alle vragen met een voldoende af dan ontvang jij na afloop een persoonlijk certificaat. 

Let op: Je kunt de quizvragen maar 1 keer doen. 

First things first, download eerst de syllabus en powerpoint, dan kun je mee lezen en schrijven tijdens de videolessen.

Vervolgens begin je, hoe kan het ook anders bij de video’s van dag 1. Elke lesdag bestaat uit 2 video’s, een deel voor en na de pauze. Omdat het voor online lessen fijn is om kortere lessen te hebben heb ik besloten de video’s per dag daarom op te knippen in 2 delen. Zo blijft het overzichtelijk. Heb je een lesdag klaar? Dan ga je verder met de volgende.

Tip: Wijk niet van de volgorde af, deze is niet voor niets bepaald 🙂

Veel plezier met deze bijscholingscursus.

Groetjes Wendy